Bucharest – Tel Aviv – New York – London
Dacă ești fondatorul unui startup tech, poți aplica în doar câteva minute pentru a obține șansa de a-ți scala business-ul pe plan global, în ritm accelerat.
Dacă vei fi admis în program, vei avea acces rapid la know-how, oportunități de networking și capital – și alte resurse care să-ți permită să “arzi etape” în procesul de creștere.
Acest lucru e posibil datorită unui program avansat de accelerare, conceput de compania Arieli Capital, și lansat în România în cadrul unui parteneriat inițiat de Upgrade 100 alături de How To Web, cu sprijinul strategic al AmCham (American Chamber of Commerce) și susținerea Raiffeisen Bank România.
În două țări europene, Italia și Slovenia, precum și în statul american Utah, acest accelerator a făcut posibile investiții care însumează deja sute de milioane de dolari. Alături de România, programul urmează să se lanseze în această perioadă și în Cehia.
- Detalii despre toate programele focusate pe țări ori pe industrii derulate până acum în lume, folosind această metodologie, găsiți aici.
Cum se va desfășura programul?
Pe scurt, prin intermediul programului, startup-urile au acces la know-how-ul unor experți și investitori-cheie din întreaga lume, cu accent pe piețe mature precum Statele Unite sau Israel – o țară care, deși are jumătate din populația României, a lansat până acum peste 90 de companii-unicorn de tip UiPath.
Principalele centre de dezvoltare Arieli Capital sunt localizate la Tel-Aviv, New York și Londra.
- Câteva opinii culese după derularea programului similar din Slovenia, în clipul de mai jos. Mai multe păreri ale unor antreprenori din Italia, USA și Slovenia, care au luat parte la program, sunt aici.
Acceleratorul conceput de Arieli Capital și adus în România de Upgrade 100 are un scop foarte atractiv pentru orice antreprenori la început de drum: conectarea ideilor locale la ecosisteme de investiții globale.
Cele mai potrivite pentru acest accelerator sunt startup-urile care îndeplinesc două condiții principale:
- Au deja un produs sau un prototip (MVP) – adică nu doar o idee sau o viziune.
- Au mai obținut cel puțin o finanțare, din orice sursă terță – adică nu au dezvoltat totul doar din resursele fondatorilor.
Programul de accelerare are o durată de 5 luni – și constă în preselecție, stabilirea finaliștilor și apoi un stagiu intens care va avea loc la Milano, Italia, în primăvara anului viitor.
În acest interval, antreprenorii ale căror aplicații sunt selectat – numărul vizat pentru România fiind de între 8 și 12 startupuri – se vor întâlni cu investitori și experți de top din Israel și SUA.
Proiecte de acest tip atrag anual în aceste țări miliarde de dolari pentru sectoare precum digital health, fintech, inginerie alimentară și securitate cibernetică.
”Trăim într-o eră în care tehnologia nu doar transformă industrii, ci modelează viitorul nostru. Startup-urile tech sunt motorul acestei transformări, iar misiunea noastră este să le susținem să se extindă dincolo de granițele locale, pentru a deveni forțe globale. Ne-am alăturat cu entuziasm programului GO GLOBAL! și sperăm să vedem cât mai multe startup-uri românești care să-și atingă potențialul maxim la nivel internațional în următorii ani” – a declarat Bogdan Popa, Vicepreședinte, Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România, cu ocazia anunțului oficial legat de lansarea proiectului.
Alte lansări de succes din Europa și SUA
Programul de accelerare la care au acces, acum, și business-urile noi din România, le-a dat ocazia antreprenorilor din Slovenia și Italia să își extindă proiectele și să viseze la scară globală.
Un astfel de exemplu a fost prezentat cu ocazia recentei lansări a programului, în Cehia.
La eveniment a participat, printre alții, Marta Bonaconsa (foto), cercetătoare devenită antreprenoare de succes, inclusă de către Forbes Italia printre cele mai de succes 100 de femei de afaceri din această țară.
Ea a co-fondat Nanomia, o companie ce activează în domeniul nanotehnologiilor și al studierii micro-plasticului. La lansarea din Cehia, Bonaconsa a explicat cum intrarea în ecosistemul creat de Arieli Capital i-a schimbat drumul în business.
„Cea mai importantă întrebare a fost «unde greșesc?». Apoi am învățat să ascult cu atenție răspunsurile. M-a impresionat capacitatea Israelului de a atrage investitori. Nicăieri în Europa nu am găsit acest magnetism. Mindset-ul este că totul trebuie creat pentru a funcționa în exterior, și pentru a fi cel mai bun. Pentru asta sunt necesare investiții”, a explicat Marta Bonaconsa.
Când se va lansa și în România?
Practic, acum. Puteți aplica, deja, aici – pe site-ul oficial al inițiativei GoGlobal.ro
Toate detaliile vor fi oferite în cadrul How To Web 2024 – în 2 octombrie, începând cu ora 11.
🎙️ Smaranda Heroiu, director executiv al Upgrade 100, îi va avea ca invitați în cadrul evenimentului de lansare al inițiativei GO GLOBAL! pe:
🎙️ Andrei Pitiş – Serial Tech Entrepreneur, Investor, Co-founder Genezio
🎙️ Bogdan Popa – VP, Raiffeisen Bank România
🎙️ Marta Bonaconsa – CEO, Nanomnia și
🎙️ Or Haviv – partner, ARIELI Capital.
- Pentru orice întrebări sau detalii suplimentare puteți cere detalii și via e-mail.