Ce spun antreprenori tech din Italia, Slovenia și Israel care au făcut parte din acceleratorul Arieli Capital, adus și în România de Upgrade 100, alături de How To Web, AmCham și Raiffeisen Bank

Share article

Know-how, capital și oportunități de networking sunt printre principalele ingrediente de care un start-up are nevoie pentru pasul decisiv dinspre local către global. 

În teorie este simplu. În practică poate fi foarte complicat. 

Lucrurile devin însă ceva mai ușoare începând cu 2 octombrie 2024, când – în cadrul How to Web 2024 – are loc lansarea oficială a programului de accelerare GO Global, destinat start-up-urilor tech din România. 

  • Proiectul este unul conceput de compania Arieli Capital, iar lansarea din țara noastră este realizată în cadrul unui parteneriat inițiat de Upgrade 100 alături de How To Web, cu sprijinul strategic al AmCham (American Chamber of Commerce) și cu susținerea Raiffeisen Bank România. 

Ce aduce Go Global! pentru startup-urile tech din România și cum te poți înscrie?

România ajunge astfel pe harta Arieli Capital, pe care se mai află deja zeci de start-up-uri din Italia, Slovenia, Israel, SUA și recent Cehia.

În toate aceste țări, programul de accelerare a contribuit decisiv, prin capital, conexiuni și expertiză, la „decolarea” din local către global a unor idei de business suficient de curajoase.

De altfel, așa cum explică în acest interviu și Or Haviv, partener în cadrul Arieli Capital și Head of Innovation, programul răsplătește ideile revoluționare, capabile să producă soluții utile la scară globală,

„Investitorii în tehnologie nu vor să investească în ceea ce ai deja, ci într-o companie care poate că acum valorează un milion de euro, dar poate ajunge la 100 de miliarde. Ei investesc în visuri”.  

Vrei să înțelegi mai bine ce caută Arieli Capital la cele 10 start-up-uri care vor intra în programul de accelerare și cum te poți asigura că business-ul tău este potrivit pentru a intra în acest proces? 

Conceptul Go Global a fost gândit în Israel, o țară care deși ocupă spațiul geografic echivalent cu cel mult 5 județe din țara noastră și are jumătate din populația României, a lansat până acum aproape 100 de companii-unicorni. România se poate lăuda (pentru moment) doar cu UiPath.

  • Dacă sună interesant, nu trebuie decât să-ți aloci câteva minute din timp pentru a-și înscrie business-ul în program

Poți face asta aici, pe acest site -, apoi te așteptăm pentru mai multe detalii la evenimentul de lansare al programului – setează alarma pentru 2 octombrie 2024, ora 11, la How To Web.

Ce spun alți antreprenori care au intrat deja în acest program?

Pentru început, iată câteva impresii ale finaliștilor din programul similar derulat în Slovenia:

Kathleen Hallal este Board Advisor în cadrul Contact BioSolutions, o companie australiană specializată în soluții inovative ce au ca scop crearea de produse non-toxice utile în domeniul agriculturii pentru a elimina dăunatorii.

Fiind un business din domeniul agri-tech, Contact BioSolutions a beneficiat din plin de pe urma accesului la expertiză în domeniul cercetării, lucru realizat în cadrul celor 5 luni de derulare a programului.

Arieli a deschis uși către oficiali de stat și universitari, investitori și clienți de o manieră impresionantă! Ne-am ales cu noi piste și conexiuni cu oameni cu care abia așteptăm să lucrăm. Am fost oarecum surprinși de cât de mult a depășit experiența noastră așteptările. Contactele pe care le-am stabilit în numeroasele noastre întâlniri vor duce la creșterea vânzărilor și, cu siguranță, vizibilitate pe piață”, spune Kathleen.

🎦 Iată aici și alte scurte păreri, surprinse la finalul unui astfel de program:

Agri-Light Energy Systems este unul dintre cele mai grăitoare exemple pentru a demonstra puterea unei idei neașteptate, dar care rezolvă o problemă existentă la nivel global.

Compania înființată în 2020 a propus un sistem de utilizare a panourilor solare care să protejeze culturile fermierilor de soarele ce poate fi prea puternic, dar în același timp să genereze venituri pentru aceștia prin producția de energie.

Unde este secretul? În algoritmul dezvoltate de către companie, care mișcă panourile așa încât plantele să aibă toată lumina de care au nevoie, în timp ce energia solară este stocată și apoi trimisă în rețea.

Datorită participării noastre la această conferință foarte bine pregătită și executată, s-au deschis multe uși către potențiali parteneri, investitori și părți interesate în compania noastră”, spune L. Elisha Rubin, președinte executiv al companiei. 

Acces la investitori și advisori-cheie din Silicon Valley, Londra, New York, Tel Aviv

Ziv Shomroni se afla în căutare de parteneri strategici pentru BioLeaf atunci când a intrat în contact cu conceptul de accelerator de business al celor de la Arieli Capital.  

„Scopul meu a fost să atrag investiții și să găsesc parteneri strategici pentru BioLeaf, un startup israelian dedicat extinderii duratei de conservare a produselor proaspete după recoltare, folosind uleiuri esențiale naturale și ecologice în tehnologia proprie de eliberare lentă”.

Odată acceptat în program, Ziv a beneficiat din plin de conexiunile pe care le poate oferi un ecosistem antreprenorial cu acces la piețe din Silicon Valley, Londra sau Tel Aviv. 

„În cele cinci zile intensive ale programului, am avut privilegiul de a întâlni față în față lideri industriali, oficiali guvernamentali de rang înalt, investitori potențiali și parteneri strategici potențiali. Organizarea meticuloasă a programului și profesionalismul de înaltă calitate al personalului au asigurat interacțiuni semnificative și productive, stabilind conexiuni valoroase care altfel ar fi durat ani de zile pentru a fi cultivate.”

  • Alte opinii despre program, de la foști participanți, găsiți în secțiunea testimoniale de pe site-ul GoGlobal.ro

Trei lucruri esențiale despre Go Global:
1️⃣ Programul de accelerare are o durată de 5 luni (începe în Octombrie, 2024)
2️⃣ Între 8 și 12 startup-uri vor fi selectate din România (în perioada Octombrie – Decembrie 2024)
3️⃣ Urmează apoi un stagiu intens în Milano, Italia (în Februarie 2025)

Când e lansarea oficială, în România?

Dar dacă vrei să afli mai multe din experiența antreprenorilor care au aplicat și au fost acceptați în acceleratorul adus în România de Upgrade 100, la evenimentul din 2 octombrie din cadrul How To Web 2024 o poți asculta și cunoaște personal pe Marta Bonaconsa (foto, în centru, alături de ceilalți doi fondatori Michele Bovi, CTO și Pietro Vaccari, Researcher).

Marta Bonaconsa (foto, în centru, alături de ceilalți doi fondatori Michele Bovi, CTO și Pietro Vaccari, Researcher)

Ea a fondat Nanomia, o companie din Italia ce activează în domeniul nanotehnologiilor și al studierii micro-plasticului. Experiența ei, pe scurt, sună cam așa:

„M-a impresionat capacitatea ecosistemului din Israel și SUA de a atrage investitori. Nicăieri în Europa nu am găsit acest magnetism. Mindset-ul este că totul trebuie creat pentru a funcționa în exterior, și pentru a fi cel mai bun. Pentru asta sunt necesare investiții”.

Mai multe detalii vor fi oferite în cadrul How To Web 2024 – în data de 2 octombrie, începând cu ora 11. 

Smaranda Heroiu, director executiv al Upgrade 100, îi va avea ca invitați în cadrul evenimentului de lansare al inițiativei GO GLOBAL! pe: 

🎙️ Andrei PitişSerial Tech Entrepreneur, Investor, Co-founder Genezio
🎙️ Bogdan Popa – VP, Raiffeisen Bank România
🎙️ Marta Bonaconsa CEO, Nanomnia și
🎙️ Or Havivpartner, ARIELI Capital.

  • Pentru orice întrebări sau detalii suplimentare puteți cere detalii și via e-mail, aici.

Latest Updates

Read more news and useful information related to the GO GLOBAL! program.

WE ARE WAITING FOR YOU!

Find out how you can be one of the 10 finalists!

If what you see here has sparked your curiosity, all that’s left to do is apply and find out all the details about the program. We will select a maximum of 10 startups from Romania, so… hurry up!