Cele 13 companii selectate, din câteva zeci care au aplicat pentru programul Go Global, activează în domenii diverse: sănătate, mediu, IT și finanțe.
Toate startup-urile selectate sunt în faza în care caută metode și resurse financiare care să le permită expansiunea, cifra lor de afaceri cumulată fiind acum de doar 10 milioane de euro.
Fondatorii startup-urilor selectate vor participa, între 24 și 27 februarie 2025, la un accelerator de afaceri organizat la Milano, unde se vor întâlni cu investitori și cu mentori specializați în extinderea internațională a afacerilor.
– Go Global este un proiect de accelerare a afacerilor bazate pe cele mai noi tehnologii, proiect conceput de UPGRADE 100 și de How to Web, coordonat de fondul de investiții Arieli Capital și susținut de Raiffeisen Bank România și de AmCham România –
Ce se va întâmpla la Milano?
O serie de evenimente și discuții private, în care fondatorii companiilor selectate se vor întâlni cu investitori și experți de top din întreaga lume, în special din SUA și Israel.
Întâlnirile sunt astfel concepute încât să favorizeze crearea de parteneriate strategice și extinderea pe piețe globale.
În ultima zi a programului se va organiza o Gală, în care participanții își vor prezenta concluziile și vor face schimb de idei.
Iată, în clipul de mai jos, opinii ale participanților la un accelerator similar, organizat pentru startup-urile tech din Slovacia.
Cine sunt cei 13 finaliști?
Finaliștii au fost selectați în urma unui proces derulat pe parcursul mai multor luni. În această perioadă au avut loc interviuri și întâlniri, precum un recent meet-up la care atmosfera a fost cam așa:
Iată lista celor 13 startup-uri care au reușit să ajungă în etapa finală a proiectului de accelerare Go Global, conform deciziei luate de board-ul proiectului:
- Oveit. Compania activează în domeniul IT & Servicii și le oferă clienților săi posibilitatea de a automatiza vânzări și plăți pentru diverse obiective sau evenimente. Oveit a contabilizat până în prezent venituri de peste 4 milioane de dolari și a strâns finanțări de circa 2,2 milioane de dolari.
- Revelio. Este un startup din domeniul sănătății și al wellness-ului care, prin ghidare personalizată și motivare, își încurajează clienții să adopte obiceiuri de viață sănătoase.
- Sigtree este un startup din domeniul imobiliarelor. Funcționează ca platformă software as a service (SaaS) menită să ușureze activitatea agenților imobiliari și a proprietarilor. Compania a avut venituri de aproximativ 800.000 de dolari și a atras investiții de aproape 500.000 de dolari.
- Lendox este o companie din domeniul serviciilor financiare. A evoluat din iFactor și este un startup ce își propune să vină în sprijinul IMM-urilor care caută finanțări. Lendox le oferă IMM-urilor soluții inteligente de creditare, concepute să simplifice procesul prin accesarea unei serii de instrumente bazate pe inteligența artificială.
- K.Factory este o companie din domeniul IT & Servicii, parte a primului val de startup-uri Industry 4.0. În viziunea fondatorilor Vlad Cazan și Adrian Dima, viitorul acestei industrii este legat de adoptarea noilor tehnologii, precum învățarea automată (ML) și inteligența artificială (AI). Fondată în 2017, platforma K.Factory utilizează noile tehnologii pentru a ușura activitatea companiilor de producție, a managementului și a angajaților acestora.
- RepsMate este un startup ce activează în telecomunicații, având venituri de peste 1,7 milioane de euro. RepsMate este o platformă de conversații ce are la baza inteligența artificială. Ea poate fi integrată în sisteme pre-existente de telefonie, chat și email.
- Plant an App. Această companie de software își ajută clienții să umple „golurile” din sistemele utilizate, cu ajutorul automatizărilor, al integrărilor și aplicațiilor. Fondatorul Bogdan Lițescu a anunțat că Plant an App are venituri de 6 milioane de dolari și a adunat deja investiții de peste 1,2 milioane de dolari.
- Sales Partner este o platformă de vânzări bazată pe API și destinată jucătorilor din industria auto – de la producători la importatori, și de la dealeri până la cumpărătorul final, totul într-un ecosistem digital ușor de înțeles și utilizat.
- Irisphera este un startup din domeniul fashion. Li se adresează celor care sunt pasionați de cumpărături online, dar care au probleme în a găsi haine potrivite cu gusturile și înfățișarea lor. În esență, compania propune un stilist virtual, disponibil 24/7, care-i oferă clientului inclusiv instrumente 3D pentru a proba îmbrăcămintea dorită.
- Data Sweep este un startup ce își propune să revoluționeze domeniul cercetării. Compania folosește inteligența artificială pentru a căuta, “curăța” și îmbina seturi relevante de date într-un singur fișier. Astfel, utilizatorul economisește timp și energie, fiind ferit, totodată, de potențiale erori umane specifice acestui domeniu.
- Mommy HAI este o aplicație mobilă inovatoare destinată părinților: acestora le sunt puse la dispoziție resurse necesare pentru a-și organiza viața de familie mai eficient. Astfel, utilizatorii au acces direct și sunt ținuți la curent cu cele mai noi activități pentru copii, locuri de joacă, evenimente recreative, ateliere, cursuri, petreceri și spectacole.
- Recycllux vine cu o abordare comprehensivă, bazată pe date, pentru a combate poluarea cu plastic a mărilor și oceanelor. Compania eficientizează curățarea mărilor prin tehnologii avansate de observare a Pământului, învățare automată și blockchain. Algoritmii analizează datele din satelit pentru a identifica zonele marine cu deșeuri plastice, apoi portalul conectează companii și administrații responsabile, vase de pescuit, ONG-uri și reciclatori pentru a facilita intervențiile complete de curățare.
- Ruuts este un hub complet pentru rezervări, axat pe „slow travel” și pe experiențe locale autentice, închirieri de rulote și nu numai.
Aceasta este lista celor 13 startup-uri care au convins boardul Go Global că au potențial de a deveni proiecte cu impact internațional.
Ce e Go Global?
Programul de accelerare conceput de Arieli Capital este prezent – dincolo de România – în Italia, Cehia și Slovenia, precum și în statul american Utah.
Pe aceste piețe, acceleratorul care în România activează sub denumirea Go Global a făcut posibile investiții care însumează deja sute de milioane de dolari.
La noi, programul de accelerare are o durată de 5 luni: el constă în preselecție, stabilirea finaliștilor și apoi un stagiu intens, care va avea loc la Milano, între 24 și 27 februarie 2025.
„E mai bine să ai 10% dintr-o companie care valorează sute de miliarde de dolari decât să ai 100% dintr-o companie care nu valorează nimic. Ai nevoie de parteneri care să te ducă mai departe”, a explicat Or Haviv, partener în cadrul fondului Arieli Capital.
- Puteți citi un interviu cu Or Haviv despre modul în care funcționează conceptul Go Global accesând acest link.
În România, programul Go Global este finanțat de Raiffeisen Bank, în calitate de partener principal.
La evenimentul de lansare a programului Go Global – care a avut loc la How To Web Conference 2024 –, Bogdan Popa, vicepreședinte IT și Operațiunial Raiffeisen în țara noastră, a explicat cum vede banca un startup tech de succes care le-ar putea deveni partener:
Proiectul continuă, deci urmăriți site-ul nostru pentru a afla despre următoarele selecții de startup-uri în cadrul acceleratorului Go Global!
Articolele de mai jos vă ajută să înțelegeți conceptul și să vedeți dacă afacerea dumneavoastră ar putea fi accelerată:
- CRONICA VIDEO | Startup-urile tech românești care vor să se extindă global s-au întâlnit la București, înaintea programului de accelerare care se va derula la Milano anul viitor
- INTERVIU | Cum poți obține bani, know-how și networking pentru a-ți lansa internațional startup-ul tech – cu Or Haviv, partener în cadrul Arieli Capital
- Ce spun antreprenori tech din Italia, Slovenia și Israel care au făcut parte din acceleratorul Arieli Capital, adus și în România de Upgrade 100, alături de How To Web, AmCham și Raiffeisen Bank
- De ce este GO GLOBAL un proiect important pentru startup-urile tech din România? Detalii de la evenimentul de lansare de la How To Web și din podcastul Upgrade 100 Live